2. kongres sudskih vještaka

06/03/2010 // Posted in ÄŒlanci/konferencije/predavanja  

5 i 6. ožujka 2010. godine u Opatiji je održan 2. kongres sudskih vještaka. O tome je 6. ožujka 2010 izvijestio riječki Novi list.

Simpozij u Opatiji

Sudski vještaci nezadovoljni položajem

OPATIJA – »Kada treba raditi onda nas se tretira kao nazovi-partnere, a kada treba valorizirati naš rad onda smo državi trošak«, poručili su članovi Hrvatskog društva sudskih vještaka (HDSV) jučer u opatijskom hotelu Ambasador, gdje je započeo 2. kongres sudskih vještaka. Iako su teme prezenitrane na simpoziju koji je okupio oko 260 stručnjaka iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore bile uglavnom stručne prirode, organizatori su upozorili i na izuzetno loš položaj sudskih vještaka u Hrvatskoj.

– S jedne strane naknade za naš posao izuzetno su skromne, kazne za loše obavljen posao izuzetno su visoke, a koliko nas se marginalizira dovoljno govori činjenica da je upravo u tijeku izrada zakona o vještačenju, ali bez da se nas uopće išta pitalo o tome, rekla je Melita Bestvina, jedna od organizatorica opatijskog kongresa.

– Odgovor od Ministarstva pravosuđa koji često dobivamo je da će se naš status bolje regulirati kada uđemo u EU, što je smiješno. Tužna je činjenica za nas da je položaj kolega u Srbiji, BiH te Crnoj Gori neusporedivo bolji, kazao je predsjednik HDSV-a Alojz Seleši.

M. MA.

This entry was posted on 06/03/2010 at 6:46 pm and is filed under ÄŒlanci/konferencije/predavanja. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply (name & email required)

You must be logged in to post a comment.